Utmärkta västgötar

Denna gång handlar min blogg om utmärkta västgötar. Det innebär västgötska fotbollsmänniskor som på olika sätt har utmärkt sig eller kommer att utmärka sig. Jag börjar med förra veckans två evenemang i Stockholm, fotbollsgalan och invigningsmatchen, eller Zlatanuppvisningen, på Friends Arena. På fotbollsgalan hyllades naturligtvis de svenska mästarna i IF Elfsborg, och Jörgen Lennartsson blev årets tränare, men lite i skymundan fick Elfsborg ett annat pris som är viktigt att framhålla. Det var Gunnar Nordahls Minnesfond som delade ut sitt stipendium för Elfsborgs positiva arbete med supporterkultur och stärkandet av varumärket/klubbmärket IF Elfsborg. För samma arbete fick f.ö. Elfsborg VFF:s utmärkelse Stig Segerfeldts Minnesfond för Rent Spel för snart ett år sedan.

Vid invigningsmatchen på Friends Arena representerades varje distrikt i Sverige av tre personer, vilket skulle manifestera att den nya nationalarenan var hela Sveriges arena och att de flesta landslagsspelarna ursprungligen kommer från den lilla distriktsklubben. Västergötland representerades av Fredrik ”Bella” Berglund i hans egenskap av tidigare elitspelare och fortfarande aktiv spelare i våra distriktsserier. ”Bella” bar VFF:s fana. Han följdes som skyltbärare av vår internationella elitdomare Pernilla Larsson som på Fotbollsgalan utsågs till Årets kvinnliga domare efter att som årets höjdpunkt dömt VM-finalen i U20-VM. Den tredje VFF-representanten var 12-åriga Marie Karhi i Skövde KIK som representerade ungdomen och breddfotbollen och bar in en grästuva från en fotbollsplan i Skövdetrakten. Sammantaget var det tre fina representanter för den västgötska fotbollen som representerade VFF på invigningen. (Se bild nedan). Den enda smolken i ceremonin var att storbildsskärmen visade namnen på Västmanlands representanter två gånger och missade våra representanter helt.

Nu är det snart dags för nya utmärkelser. VFF vill ha in kandidater till Stig Segerfeldts Minnesfond för Rent Spel. Det kan vara enskilda personer (ledare, domare, spelare), lag eller föreningar. Skicka in eventuella kandidater före den 10 december. Det måste finnas många i västgötafotbollen som har handlat i en anda av fair play och rent spel.

Den andra utmärkelsen som VFF vill ha in kandidater till är Årets Landsbygdsförening. Läs om den mer på hemsidan och kom in med ansökan senast den 5 december.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: