Rådslag och serieavslutning

I denna min andra bloggtext fortsätter jag med demokratifrågor inom fotbollen. Som säkert alla läsare vet har Svenska Fotbollförbundet en ny ordförande i Karl-Erik Nilsson, som efter årsmötet i mars månad tillsammans med sin styrelse bl.a. har arbetat fram en ny vision och ett nytt strategidokument för svensk fotboll. Dessa dokument har behandlats på förbundets ordförandekonferens i somras. Nu har nästa steg i arbetet påbörjats. Förbundsstyrelsen bjuder nämligen in till ett antal rådslag runt om i landet. På rådslagen ska förslagen till vision och strategi för svensk fotboll noggrant penetreras och man vill ha en bred representation från Fotbollssverige. För Västergötlands del ligger rådslaget i Göteborg den 1 oktober närmast till hands och naturligtvis kommer VFF:s styrelse att närvara där. Men också andra föreningsrepresentanter är mycket välkomna. VFF har gått ut med en inbjudan/information till alla föreningar om detta. Anmälningstiden till rådslaget i Göteborg går ut den 14 september så det är inte så mycket tid att fundera på om man vill närvara. För Västergötlands FF vore det mycket värdefullt om några fler föreningsrepresentanter än distriktsstyrelseledamöterna kan närvara på rådslaget så vi vädjar till föreningarna att anmäla sitt deltagande.

Vi närmar oss nu serieavslutningarna. Det återstår bara några omgångar i de olika serierna. I fjol råkade vi ut för problematiken att det kom in anmälningar om att föreningar hade spelat med spelare som inte var behöriga att deltaga. Det gjorde att vi tvingades ändra slutställningen i flera olika serier och det blev i två fall en annan seriesegrare än vad tabellen visade efter sista matchen. För att undvika något liknande i år vill vi uppmana alla föreningar att verkligen kolla upp vilka spelare som är avstängda eller av andra orsaker inte är behöriga att deltaga. Det är ingen pekpinne vi delar ut utan bara en vädjan om att se till att serierna kan avgöras på ett sportsligt rättvist sätt. Att spela med en obehörig spelare ger obönhörligen en 0-3-förlust. Det finns inga förmildrande omständigheter i detta, och det drabbar ofta en tredje part på ett orättvist sätt.

Slutligen vill jag önska alla föreningar lycka till i de avslutande matcherna. Jag vill också upprepa vår tävlingskonsulent Mats Karléns ord i en cirkulärskrivelse för några veckor sedan: ”Var rädda om varandra därute på planerna!”

Annonser
2 comments
 1. Pontonjärgatan 2, 112 22 Stockholm said:

  Hoppas att texten justeras i nya Strategidokumentet så att ”Fotbollen är öppen för alla” som det är nu är det bara ”Breddfotbollen som är öppen för alla oavsett sexuell läggning, hudfärg o.s.v”!

  Lycka till med framtida bloggande! Kanske är det dags för lite pekpinnar och personliga förslag?

  Hälsningar Tommy A.

 2. Mattias said:

  Det verkar som det här med avstängda spelare verkar vara väldigt svårt att hålla koll på.
  Efter genomgång av alla lag i vår serie hittar jag ett flertal resultat som borde ändras då avstängd spelare använts.
  Frågan är om det är oavsiktligt eller som det är satt i system då det finns lag som sticker ut ur mångden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: